Voordrachtfestival

Voordrachtfestival

Het Voordrachtfestival is een project voor en door jongeren, waarbij zij aan de hand van een jaarlijks wisselend thema hun creatieve interpretatie laten zien van literaire teksten en gedichten. Het resultaat is een reeks voorstellingen van verschillende scholen, waarbij muziek, theater, dans, beeldende kunst, digitale vormgeving en voordrachtskunst worden gecombineerd.

Voor de editie van 2020 is er nog ruimte voor een aantal scholen om deel te nemen aan het Voordrachtfestival. Het festival zal plaatsvinden in de week van 10 t/m 14 februari (week 7). Bij deelname aan het Voordrachtfestival biedt Cultuur En School Nijmegen professionele workshops aan voor de leerlingen om de podiumpresentatie te verbeteren. Kosten voor deelname zijn €650 per school. De voorstellingen zullen in de Lindenberg plaatsvinden.

Geïnteresseerd om ook mee te doen? Neem dan contact met ons op
Via e-mail info@cultuurenschoolnijmegen.nl of telefonisch op 024-3607547.

Affichewedstrijd

Er is ook elk jaar een affichewedstrijd gekoppeld aan het Voordrachtfestival. Leerlingen gaan op school aan de slag om aan de hand van het thema van het jaar een pakkende affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury de winnaar. Het affiche van de winnaar zal dan dat jaar gebruikt worden om reclame te maken voor het Voordrachtfestival. Indien een school niet mee kan doen met het Voordrachtfestival zelf, bestaat ook de mogelijkheid om alleen mee te doen met de affichewedstrijd – maar het leukst is natuurlijk om aan beide deel te nemen! In 2019 was het winnende affiche van Mano Janssen (SSgN).

Bekijk hieronder de winnaars van de affichewedstrijd van de afgelopen jaren:

 

Volgende keer ook meedoen aan het Voordrachtfestival?

Neem contact met ons op.