Kunst- en cultuurroute

Kunst- en cultuurroute

Door deel te nemen aan de Kunst- en cultuurroute maken leerlingen op een leuke manier kennis met hun culturele en kunstzinnige omgeving en de verschillende disciplines. Op een aantal vooraf geselecteerde woensdagen kunnen scholen hun leerlingen een route laten bewandelen langs verschillende culturele instellingen en kunstenaars. Elke leerling bezoekt tijdens zo’n route drie workshops op verschillende locaties. De invulling van de route wordt in samenspraak met de school samengesteld. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit verschillende disciplines. Het aantal instellingen en kunstenaars dat meedoet met een bepaalde route hangt af van het aantal leerlingen waarmee de school zich inschrijft. Hoe meer leerlingen er meedoen, hoe meer activiteiten er zijn om uit te kiezen.

Deelname

De Kunst- en cultuurroute is geschikt voor leerlingen uit alle jaarlagen en op alle niveaus, van VMBO tot VWO, en kan onder andere ingezet worden als onderdeel van het vak CKV. Kosten voor deelname zijn €20 per leerling, en worden achteraf gefactureerd aan de school.

Is het niet mogelijk om deel te nemen op een woensdag? Dan kan Cultuur En School Nijmegen in overleg ook routes op maat aanbieden op een andere dag. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

BEKIJK HIER HET VOORBEELDPROGRAMMA

Data 2023-2024

Voor het schooljaar 2023 - 2024 zijn er al een aantal woensdagen gepland waarop scholen zich kunnen inschrijven. Bekijk de data via de link hieronder. Komt het niet uit op een van deze data? Neem dan contact op met Cultuur En School Nijmegen om een route op maat te plannen op een andere dag.

DATA KUNST- EN CULTUURROUTES 2023 - 2024

Meer weten over deelname aan de Kunst- en cultuurroute?

Neem contact met ons op.

info@cultuurenschoolnijmegen.nl