Programma's op maat

Programma's op maat

Cultuur En School Nijmegen werkt vraaggestuurd: de vraag van de school staat centraal bij het maken van de programma’s. De keuzes die de school maakt en het schoolprofiel dat daardoor ontstaat is voor elke school verschillend. Factoren waar Cultuur en School Nijmegen rekening mee houdt zijn onder andere:

-    Doelgroep
-    Schooltype
-    Gekozen profiel
-    Inzet van het eigen team
-    Visie op de ontwikkeling van kinderen
-    Financiële kaders

Daarnaast worden ook andere cultuurprojecten, cultuureducatieplannen en financieringsregelingen meegenomen, bijvoorbeeld het Cultureel Jaarprogramma of de Kunstbusregeling.
 

Programmasamenstelling

Cultuur En School Nijmegen haalt de vraag op bij de scholen en maakt op basis van die vraag programma’s op maat. Cultuur En School Nijmegen zoekt docenten en aanbieders die het best bij de vraag van de scholen passen en stelt de roosters samen. Voor de uitvoering van de programma’s worden verschillende aanbieders uit Nijmegen en directe omgeving ingezet. Gekwalificeerde docenten verzorgen de lessen en activiteiten.

Voorbeelden en mogelijkheden

Programma's op maat kunnen bestaan uit verschillende lessen en modules waarin de leerling les kunnen krijgen in de verschillende disciplines. Denk bijvoorbeeld aan lessen in theater, circus, dans, musical of schrijven.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk voorbeelden van mogelijke lessen en modules waaruit een programma op maat kan bestaan.

Ook een programma op maat op uw school?

Neem contact met ons op.