Kunstbus

Kunstbus

Gemeente Nijmegen heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor vervoer naar en entree voor musea en culturele instellingen in Nijmegen en omgeving. De regeling is bedoeld voor scholen met veel gewichtsleerlingen, met name voor de onderbouw. Scholen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn daarover rechtstreeks geïnformeerd. Het doel is om drempels te verlagen zodat leerlingen kennis kunnen maken met kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Kunstbus aanvragen? Gebruik het formulier hieronder en mail het naar kunstbus@cultuurenschoolnijmegen.nl

•    Aanvraagformulier Kunstbus 2023-2024

Overige vervoersregelingen

Overige vervoersregelingen, zoals het Kids Groepsticket van Connexxion, zijn beschikbaar voor scholen die geen gebruik kunnen maken van de Kunstbusregeling. 

Het Kids Groepsticket van Connexxion biedt basisscholen de mogelijkheid om voordelig te reizen met de bussen van Connexxion en Breng. Een Kids Groepsticket is geldig voor een groep van maximaal 15 kinderen en 3 begeleiders en kost € 25,-. Bekijk de actuele voorwaarden en informatie over het bestellen van de groepsticket op www.connexxion.nl/nl/shop/e-tickets/kids-groepsticket.

 

Cultuureducatie op maat

Cultuur En School Nijmegen biedt cultuureducatie op maat, en denkt graag mee met scholen over mogelijke subsidies en cultuureducatieve programma's. Naast de Kunstbus zijn er nog verschillende andere manieren om de drempels voor leerlingen naar kunst en cultuur te verlagen.

Neem contact met ons op