Kunstbus

Kunstbus

Gemeente Nijmegen heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor vervoer naar en entree voor musea en culturele instellingen in Nijmegen en omgeving. De regeling is bedoeld voor scholen met veel gewichtsleerlingen, met name voor de onderbouw. Scholen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn daarover rechtstreeks geïnformeerd. Het doel is om drempels te verlagen zodat leerlingen kennis kunnen maken met kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Kunstbus aanvragen? Gebruik het formulier hieronder en mail het naar kunstbus@cultuurenschoolnijmegen.nl

•    Aanvraagformulier Kunstbus 2022-2023

Betuwe Express vanaf september 2022 nieuwe vervoerder Kunstbus

Voor de zomervakantie 2022 lieten we in de brief over de Kunstbusbudgetten voor dit schooljaar al weten dat we in onderhandeling waren met een nieuwe partner die het vervoer met de Kunstbus kon verzorgen. De knoop is ondertussen doorgehakt: Betuwe Express wordt de nieuwe vervoerder voor de ritten met de Kunstbus!

Transport van en naar culturele activiteiten

Dankzij de samenwerking met Betuwe Express kunnen wij voor scholen weer het transport van en naar culturele activiteiten verzorgen, onder andere vanuit het Kunstbusbudget. Half september 2022 is er een brief verstuurd naar alle scholen die deelnemen aan de Kunstbusregeling over de nieuwe tarieven en voorwaarden.

Overige vervoersregelingen

Overige vervoersregelingen, zoals het Kids Groepsticket van Connexxion, zijn beschikbaar voor scholen die geen gebruik kunnen maken van de Kunstbusregeling. 

Het Kids Groepsticket van Connexxion biedt basisscholen de mogelijkheid om voordelig te reizen met de bussen van Connexxion en Breng. Een Kids Groepsticket is geldig voor een groep van maximaal 15 kinderen en 3 begeleiders en kost € 22,-. Bekijk de actuele voorwaarden en informatie over het bestellen van de groepsticket op https://www.connexxion.nl/nl/shop/e-tickets/kids-groepsticket

 

Cultuureducatie op maat

Cultuur En School Nijmegen biedt cultuureducatie op maat, en denkt graag mee met scholen over mogelijke subsidies en cultuureducatieve programma's. Naast de Kunstbus zijn er nog verschillende andere manieren om de drempels voor leerlingen naar kunst en cultuur te verlagen.

Neem contact met ons op