Gratis try-outs voor basisscholen

Cultuur En School Nijmegen organiseert in het najaar 2019 in samenwerking met verschillende culturele aanbieders een aantal try-outs van cultuuractiviteiten voor basisscholen. Deelname is gratis! Het enige wat wij vragen is om achteraf een korte evaluatie van de activiteit te doen samen met de aanbieder en Cultuur En School Nijmegen. Wees er snel bij, want aanmelding is op volgorde van binnenkomst!

Try-out: Poppenvoorstelling ‘Meisje Bloem’ van Annemarie Eras

Poppenspeelster Annemarie Eras heeft recentelijk try-outs van de voorstelling ‘Meisje Bloem’ gegeven op een aantal BSO's van KION Nijmegen. Kinderen en begeleiders reageerden enthousiast.  Zij start nu met try-outs voor basisscholen (groep 3-4-5) Aan dit project kunnen maximaal drie scholen meedoen. 

Basis van de voorstelling is het prentenboek ‘Meisje Bloem’ van Clémence Leijten  en Joris Leijten. Dit boek gaat over de hoofdpersoon, Meisje Bloem, die op haar zolder voorwerpen vindt en hierbij zelf verhalen maakt. Die spullen vertellen haar over lang geleden, maar ze ontdekt er ook door wie zij zelf is. Het verhaal geeft aanknopingspunten om filosofische gesprekken te voeren met kinderen. Ter ondersteuning van het prentenboek is er ook nog een lesboek verschenen, ‘De gedachten van Meisje Bloem’. Luister ook naar het kinderliedje dat gemaakt is in het kader van het boek: https://www.youtube.com/watch?v=823Ee3yb0b8

Er kunnen 3 scholen meedoen met de try-outs. 

Aanmelden via sarina@cultuurenschoolnijmegen.nl  

Meer informatie over het programma vind je op http://www.meisjebloem/poppenvoorstelling