Expositie en kaartverkoop Voordrachtfestival 2024

11 t/m 15 maart 2024 in de Lindenberg!

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 maart 2024 presenteren Cultuur En School Nijmegen en Lindenberg op School de 37e editie van het jaarlijkse Voordrachtfestival! Leerlingen van vier Nijmeegse middelbare scholen zetten elk een eigen theatervoorstelling neer op het podium van de Lindenberg. In voorstellingen met theater, muziek, dans, voordrachten en beeldende kunst geven ze hun interpretatie aan het Boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’. De kaartverkoop is nu gestart en de Affiche Expositie is geopend!

Een uniek festival
Er doen dit jaar vier scholen uit het Nijmeegse voortgezet onderwijs mee aan het Voordrachtfestival: SSgN, NSG Groenewoud, Montessori College en Kandinsky College. Leerlingen van deze scholen hebben de afgelopen maanden onder schooltijd een eigen voorstelling gemaakt, die ze in de Lindenberg aan het publiek laten zien. Wat het festival zo uniek maakt, is dat iedere school vanuit hetzelfde thema werkt, maar daar hun eigen interpretatie en invulling aan geeft. De leerlingen in deze productie zijn zelf de makers, er ligt nog geen vast script. Zij schrijven en creëren dus hun eigen rol. Hierdoor krijg je vier heel verschillende voorstellingen.

Affiche Expositie
Ook dit jaar is er weer een affiche expositie gekoppeld aan het Voordrachtfestival. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs konden hun eigen ontwerp voor een wervend Voordrachtfestivalaffiche insturen. Zo is er ruimte voor ieders creativiteit en talent; niet alleen in theater, dans of muziek op het podium, maar ook in beeldende kunst. De 65 inzendingen zijn van maandag 19 februari t/m zondag 17 maart te bewonderen in de expositie op het binnenplein van de Lindenberg. Een deskundige jury heeft vijf favoriete affiches uitgekozen die daarnaast ook gebruikt worden ter promotie van het festival. Dit zijn de werken van Jasmijn (Canisius College), Imre (SSgN) en Amber, Tirza en Nienke (NSG Groenewoud). Van harte gefeliciteerd! Het juryrapport vind je hier.

Praktische informatie
Het Voordrachtfestival 2024 vindt plaats van maandag 11 t/m vrijdag 15 maart in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 in Nijmegen. De voorstellingen zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Kaarten kosten € 3,- per stuk en zijn nu te koop via de website van de Lindenberg. Programma:
ma 11 maart, 19.30 uur – SSgN
di 12 maart, 19.30 uur – Kandinsky College
vr 15 maart, 19.30 uur – Montessori College
vr 15 maart, 20.30 uur – NSG Groenewoud