Ontwerp jouw affiche voor het Voordrachtfestival 2024!

Affiche Expositie Voordrachtfestival 2024

Het jaarlijkse Voordrachtfestival komt er weer aan! Van maandag 11 t/m vrijdag 15 maart 2024 vindt de 37e editie plaats in de Lindenberg. Het thema van dit jaar is: "Bij ons in de familie". 

Wat is het Voordrachtfestival?
Het Voordrachtfestival is een project voor én door leerlingen van Nijmeegse middelbare scholen. Elke school maakt een voorstelling aan de hand van een vast thema, waarin leerlingen hun interpretatie van literaire teksten en gedichten geven. Het resultaat: een reeks verschillende voorstellingen met muziek, theater, dans, beeldende kunst en voordrachtskunst. Deze voorstellingen worden eenmalig voor publiek gespeeld tijdens de voorstellingsweek in de Lindenberg.

De Affiche Expositie
Aan het Voordrachtfestival is ook een affiche expositie gekoppeld. Leerlingen gaan op school of in hun vrije tijd aan de slag om aan de hand van het thema van dat jaar een pakkend affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen maakt een deskundige jury een selectie. Deze affiches worden gebruikt om het Voordrachtfestival onder de aandacht van het publiek te brengen. Een aantal weken voorafgaand aan het Voordrachtfestival wordt een expositie in de Lindenberg geopend, waar alle ingezonden affiches te zien zijn.

Meedoen aan de Affiche Expositie 2024
Alle leerlingen van 12 t/m 18 jaar in het Nijmeegse voortgezet onderwijs mogen meedoen aan de Affiche Expositie 2024, óók als jouw school niet meedoet aan het Voordrachtfestival. Jouw ingezonden affiche wordt vanaf 19 februari t/m 15 maart 2024 geëxposeerd op het binnenplein van de Lindenberg, en eventueel ook gebruikt voor publicatiedoeleinden van het Voordrachtfestival. 

De opdracht
Om mee te doen aan de Affiche Expositie 2024, ontwerp je een staand affiche voor het Voordrachtfestival in A3-formaat aan de hand van het thema "Bij ons in de familie". De volgende tekst moet zichtbaar op het ontwerp komen:

Cultuur En School Nijmegen presenteert: Voordrachtfestival 2024
Bij ons in de familie

ma 11 t/m vr 15 maart
Lindenberg Cultuurhuis, Nijmegen

entree: € 3,-
reserveren: www.delindenberg.com/theater

Tips voor jouw ontwerp
- Je communicatieboodschap moet helder zijn: wat, wie, waar en wanneer?
- Denk aan hiërarchie in je boodschap: wat is het allerbelangrijkste op het affiche?
- Let op de compositie, originaliteit en helderheid: je wilt een blikvanger maken, hoe zorg je dat iemand langer naar jouw affiche kijkt?
- Tekst en beeld moeten elkaar ondersteunen (je mag geen bestaand beeld van internet halen).
- Let op de volledige tekst, juiste spelling en leesbaarheid!

Inleveren van jouw affiche
Jouw affiche op A3-formaat kun je inleveren tot en met maandag 29 januari 2024 aan de receptie van de Lindenberg, Ridderstraat 23 in Nijmegen. Ook ontvangen we jouw ontwerp graag digitaal via noemy@cultuurenschoolnijmegen.nl. Vergeet niet achterop het affiche je voor- en achternaam en de naam van je school te schrijven!

Namens Cultuur En School Nijmegen wensen we je heel veel succes!