Opleiding intern cultuurcoördinator Nijmegen

Bij Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen kun je vanaf schooljaar 2022-2023 de opleiding voor intern cultuurcoördinator volgen.

Ben je werkzaam in het primair onderwijs en wil je bijdragen aan beter cultuuronderwijs op school?

Doe dan mee met deze opleiding!

Geef vorm aan cultuuronderwijs op school

Als intern cultuurcoördinator (ook wel icc’er genoemd) ben je de spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind op school. De cultuurcoördinator maakt en houdt iedereen enthousiast voor cultuur en creativiteit in de klas.Je geeft samen met de cultuurwerkgroep en directie vorm aan de visie en het beleid en zorgt ervoor dat kunst en cultuur een goede, vaste plek krijgen op school.

Word jij de nieuwe cultuurexpert op school?

Deze opleiding geeft je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om de cultuurexpert bij jou op school te worden, of om die rol nog beter te kunnen vervullen.

Netwerk cultuurcoördinatoren

Je rondt de opleiding voor intern cultuurcoördinator af met het schrijven en presenteren van een volledig cultuurplan voor jouw eigen school. Daarmee kun je gelijk in de praktijk aan de slag!

Door deel te nemen aan deze opleiding wordt je verder onderdeel van een netwerk van mede-cultuur-coördinatoren waar je later op terug kunt vallen: voor inspiratie, ondersteuning en om jouw kennis en vaardigheden verder aan te scherpen.

Data en tijden opleiding 2022-2023

De opleiding tot interne cultuurcoördinator bestaat uit 7 dagdelen en een presentatie van het beleidsplan bij jou op school. De trainingen zullen op de Lindenberg en andere culturele locaties in Nijmegen plaatsvinden.

Lesdagen

Woensdag: 15.00-17.30 uur

5 oktober / 9 november / 14 december / 1 februari /
1 maart / 5 april / 17 mei / Presentatie beleidsplan op school

Kosten

Dankzij een subsidie vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie en gemeente Nijmegen kunnen wij deze opleiding aanbieden voor € 245,- per deelnemer.

Aanmelden en info: 
onderwijs@delindenberg.com / 024-3273924
Uiterste inschrijfdatum: 1 juli 2022

Nog uitgebreidere informatie vind je in onze digitale folder over deze opleiding.