LEF

20 en 21 juni een nieuwe LEF in de Lindenberg! Meer dan 150 Nijmeegse basisschoolleerlingen schitteren op het podium.

Basisschoolleerlingen op het podium tijdens LEF in de Lindenberg

Op donderdag 20 juni en vrijdag 21 juni staan meer dan 150 basisschoolleerlingen op het podium van de grote zaal van de Lindenberg in het kader van LEF, een theatervoorstelling van Cultuur en School Nijmegen en de Lindenberg. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de leerlingen in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers, om gezamenlijk een schitterende voorstelling neer te zetten.

Gedurende het schooljaar wordt er op de deelnemende scholen binnen schooltijd wekelijks les gegeven door een dans-, theater- en een zangdocent aan groep 5 en 6. Alle deelnemende groepen van de scholen maken in de loop van het jaar een act voor de voorstelling. Alle acts van de verschillende scholen sluiten aan bij het verhaal van dat jaar.  Dit jaar is dat voor de laatste keer ‘Tim en de Grote Verhalensoep’, een voorstelling die gaat over de kracht van verhalen.

Door de inbreng van de scholen is LEF elk jaar weer anders. Allerlei disciplines komen aan bod: theater, dans, muziek en zang komen samen in een wervelend geheel. LEF is voor jong en oud een feest om naar te kijken. De acts van de leerlingen worden ondersteund door live muziek van professionele musici. Vanwege de populariteit van LEF in de afgelopen jaren wordt de voorstelling dit jaar maar liefst drie keer gespeeld. Extra veel mogelijkheden voor ouders, familie en andere geïnteresseerden om de kinderen te zien schitteren in het eindresultaat op een groot podium.

Aan LEF doen kinderen uit veel verschillende Nijmeegse wijken en uit alle lagen van de bevolking mee. LEF helpt ze om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in de lessen onder schooltijd, en geeft ze de kans om kennis te maken met allerlei verschillende kunstvormen. Dit jaar doet er voor het eerst ook een internationale schakelklas met nieuwkomers mee aan LEF.

De Nijmeegse basisscholen die dit jaar meedoen aan LEF zijn De Aldenhove, De Wieken, De Zonnewende, De Bloemberg, Prins Maurits, NSV 2 en De Meiboom. In de voorstelling wordt door de kinderen gedanst, gezongen en gespeeld en er worden en circustrucs gedaan. Dit alles wordt begeleid door een professionele liveband. Toegangskaarten voor de voorstellingen op donderdag 20 juni en vrijdag 21 juni kosten slechts €3 en zijn te koop via de site van de Lindenberg: https://www.delindenberg.com/theater/