De Kunstbus rijdt weer!

Er zijn weer meer culturele activiteiten mogelijk, en om daar naar toe te kunnen is er de Kunstbus: vervoer naar musea en culturele instellingen in de omgeving. De Kunstbus wordt al jaren verzorgd door het Nijmeegse vervoersbedrijf Toonen Reizen. Wij vroegen ons af hoe het voor de chauffeurs is om de Kunstbus te rijden, en spraken chauffeur Leo Muller om te horen hoe hij het rijden in de Kunstbus ervaart. Lees het interview over de Kunstbus met chauffeur Leo Muller van Toonen Reizen.

Hallo Leo, leuk om je hierover te spreken. Hoe lang rij je al met de Kunstbus? En hoe vaak?

De afgelopen vier jaar heb ik regelmatig met de Kunstbus gereden. Gedurende het schooljaar rij ik elke week een keer.

Is de Kunstbus een speciale bus of gebruiken jullie je 'gewone' eigen bussen?

Vroeger was er echt een speciale Kunstbus die hiervoor werd ingezet. Deze was beplakt met het logo van de Kunstbus (zoals op de foto naast dit artikel te zien is, red.). Helaas was deze bus op een gegeven moment aan zijn einde. Sindsdien rijden we met onze 'gewone' eigen touringcars.

Hoe vind je het om met de Kunstbus te rijden? Is het anders dan andere opdrachten?

Het is leuk om met de Kunstbus te rijden! We vervoeren vooral kinderen uit de onderbouw van de lagere school met de Kunstbus, om ervoor te zorgen dat ze kennis kunnen maken met kunst. De kinderen zijn meestal enthousiast. Voor veel van de kinderen is het de eerste keer dat ze op deze manier op stap gaan met school. Dit maakt het voor de kinderen een bijzondere ervaring, en maakt het voor mij extra leuk als chauffeur.

Hoe reageren de kinderen als ze in de bus zitten?

Er heerst vaak een feestelijke stemming, en een gezellige, losse sfeer. Door de goede begeleiding van de kinderen door de leerkrachten gedragen ze zich eigenlijk altijd braaf. Het komt ook wel eens voor dat leerlingen een beetje bang zijn om voor het eerst in zo'n grote touringcar te zitten, maar die worden dan door de leerkrachten gerustgesteld.

Bedankt voor dit korte interview Leo, en nog veel plezier met het rijden van de Kunstbus!

Meer over de Kunstbus | Meer over Toonen Reizen