Voordrachtfestival 2023

Recensie SSgN

Het thema van de Boekenweek 2023 was ‘Ik ben alles’. Een thema dat de scholen die meededen veel ruimte bood om er hun eigen interpretatie aan te geven op het podium van de Lindenberg. De SSgN liet tijdens hun moment op 8 maart met een wervelende, veelzijdige voorstelling zien dat ze veel talent in huis hebben, in allerlei disciplines. Wat een lef en zelfverzekerdheid straalden de leerlingen uit op het podium! Een mooi teken dat er een creatieve, positieve en veilige sfeer is op deze school, waarin ruimte is om openlijk jezelf te zijn en je talent te ontplooien.

Bij het begin van de show zaten de spelers verspreid over de zaal, tussen of naast het publiek. Alle spelers liepen vervolgens om de beurt het podium op, waarbij meteen duidelijk werd dat ‘identiteit’ een belangrijk onderdeel was van de uitvoering. Iedere speler stelde zich voor als ‘Chris’: een effectieve manier om de verbondenheid tussen ons als mens in spel om te zetten. Vervolgens ging de voorstelling dan ook op het podium van start.

De optredens van de getalenteerde leerlingen van de SSgN vloeiden naadloos en logisch in elkaar over. De gevoelige nummers die solo of onder begeleiding van live piano gezongen werden afgewisseld met meer theatrale stukken en indrukwekkende choreografieën van de dansers. Ondanks de diversiteit vormden ze een samenhangend geheel, wat een hele prestatie is: zowel van de leerlingen als van het enthousiaste productieteam van bevlogen docenten. Petje af!

Binnen de 45 minuten die de voorstelling duurde werd het publiek meegenomen op een inhoudsvolle en aansprekende reis die barstte van de creatieve energie en speelplezier. De leerlingen kwamen uit alle jaarlagen van de school, van de eerste tot en met de zesde klas. Dit zorgde voor een grote variëteit in leeftijden van de spelers op het podium. Mooi om te zien hoeveel onderlinge steun en waardering de leerlingen voor elkaar toonden, zowel op het podium als in de kleedkamers.

De recensent had het voorrecht om na de voorstelling ook de kleedkamers nog even te mogen betreden. De spelersgroep barstte daar na afloop spontaan uit in gezang, en de onderlinge saamhorigheid was duidelijk voelbaar. Ook de relatie tussen de spelers en de docenten straalde veel positiviteit, vertrouwen en warmte uit. Mooi om te zien!

Na het zien van deze voorstelling werd het de recensent duidelijk dat de SSgN een school is vol talent, dat volop de ruimte krijgt om zich te ontplooien in een ontspannen maar gedreven sfeer. Waar gemotiveerde leerlingen in samenwerking met bevlogen docenten de verschillen tussen jaarlagen en disciplines kunnen overbruggen om tot een prachtige voorstelling voor het Voordrachtfestival te komen. Én ook de school waar de winnares van de affichewedstrijd, Nina Peters, vandaan komt!

Lindenberg op School en Cultuur En School Nijmegen willen de SSgN dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage aan het Voordrachtfestival 2023! We kijken nu al uit naar de voorstelling van volgend jaar.

DOWNLOAD DEZE RECENSIE ALS PDF

Bekijk de aftermovie gemaakt tijdens de voorstelling van de SSgN