Live online muziekworkshops

Wat moet jij nu aan met je les ckv of muziek? Buma Music Academy helpt je graag! En wel met hun speciaal toegespitste aanbod in online live workshops, die ingaan op verschillende aspecten van elektronische muziek. Je kunt kiezen uit een aantal interessante workshops! Per schoolvestiging biedt Buma Music Academy dit schooljaar één gratis workshop aan.

• Learning Music: beats, noten, toonladders en akkoorden. Via het gratis toegankelijke platform ‘Learning Music’ helpen we leerlingen met leuke voorbeelden door de stof heen. Huiswerk? Zelfstandig de hoofdstukken ‘baslijnen’ en ‘melodieën’ doorlopen en een track opbouwen in de Playground. Deze kunnen de leerlingen vervolgens opslaan en delen in Google Drive.
Deze workshop boeken? KLIK HIER!

• Learning Synthesis: helpt leerlingen om te begrijpen hoe synthesizers werken. Deze workshop maakt o.a. gebruik van het gratis toegankelijke platform ‘Learning Synths’. Helemaal toegespitst op de huidige populariteit van synthesizers!
Deze workshop boeken? KLIK HIER!

• Ableton Live*: in deze workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met het produceren van een track in Ableton. De workshopdocent geeft een korte uitleg – daarna kunnen leerlingen vliegensvlug aan de slag. Leerlingen kunnen Ableton Live (Trial versie) zelf gratis downloaden op hun eigen computer. Tijdens de workshop helpt de workshopdocent met vragen via Live Chat. De Ableton Live Trial versie is gratis te gebruiken tot aan de zomervakantie!

Tip! Laat leerlingen ter voorbereiding op deze workshop de online les opbouw van een track maken, te vinden in de online lesomgeving van Buma Music Academy.
Deze workshop boeken? KLIK HIER!

• Sonic Pi*: Een gave workshop voor leerlingen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Dé onderwijssensatie uit de UK genaamd ‘Sonic Pi’ combineert muziek en programmeertaal tot een ongekende leerervaring.


Tijdens deze workshop leren leerlingen de basis van programmeren, terwijl ze met die programmeertaal popmelodieën en ritmes maken en deze bewerken met effecten. Ook passen ze random functies toe om de muziek te manipuleren en te laten veranderen. Een hele vette crossover tussen muziek en digitale skills!
Deze workshop boeken? KLIK HIER!