Eindelijk weer naar het theater in Lindenberg Aldenhof

Grote theatervoorstellingen waren vanwege corona lange tijd onmogelijk. Mede daarom was de theatervoorstelling 'Werktuig' van PNT in Lindenberg Aldenhof een heuglijke gebeurtenis. Bovenbouwleerlingen van de Dukendonck, Entrea De Berg, De Lindenhoeve en Het Kleurrijk kwamen op dinsdag 5 oktober 2021 samen in de Aldenhof om deze prachtige voorstelling te bekijken. 

Noëmy Marin van de Loo van Cultuur En School Nijmegen was erbij en schreef een sfeerverslag van de voorstelling, die opgenomen is in de Culturele Jaarprogramma's van 2021-2022.

Eindelijk weer naar het theater

Dinsdag 5 oktober kwamen bovenbouwleerlingen van De Dukendonck, Entrea de Berg, De Lindenhoeve en Het Kleurrijk verdeeld over twee voorstellingen om 10:30 en 13:30u naar de Lindenberg Aldenhof om te genieten van de theatervoorstelling 'Werktuig' door PNTheater (Silas Neumann en Joeso Peters).

Dit is onze eerste voorstelling in een theaterzaal in bijna 'n jaar tijd, vorig jaar, op 12 oktober, stond PNTheater ook met deze voorstelling in de Lindenberg Aldenhof voor het Cultureel Jaarprogramma. Achteraf bleek dit onze enige voorstelling in theaterzaal te zijn die heeft kunnen doorgaan. Om nu dit jaar weer met deze voorstelling te mogen aftrappen maakt het eigenlijk ook wel weer bijzonder.

 

Leerlingen staan te trappelen om naar binnen te mogen

De leerlingen staan in de Aldenhof eerst buiten de theaterzaal te wachten en letterlijk te trappelen voor ze naar binnen mogen. Ik spreek een juf die aangeeft dat het écht lang geleden is voor de leerlingen, voor sommigen is het zelfs de eerste keer. "Wanneer mogen we naar binnen?" vraagt een jongen me. "Nog één minuut" zeg ik terwijl ik mijn wijsvinger in de lucht steek. Hij draait zich om naar zijn vrienden "Nog één minuut, nog één minuut!". En inderdaad, na één minuut krijg ik een seintje en kan de deur naar de zaal open. De leerlingen vliegen letterlijk naar binnen, wat een heerlijke energie, iedereen heeft er zin in! 

Zodra iedereen zit en de voorstelling kan beginnen gaan de lichten uit, maar dat was toch wel weer even wennen voor veel leerlingen. Na wat rumoer kunnen de acteurs beginnen met het vertellen van hun verhaal. De voorstelling is erg mysterieus, met veel spannende verhalen, licht- en geluidseffecten, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van gereedschappen en bouwmateriaal. Leerlingen geven achteraf ook aan het erg spannend te hebben gevonden en dat het met momenten zelfs een beetje eng was, maar wel heel leuk; dat wel! 

Acteurs de hemd van het lijf vragen

Na de voorstelling gaan leerlingen graag nog even op de foto met de acteurs en vragen hen nog het hemd van het lijf over hoe bepaalde dingen gemaakt zijn. Eén leerling komt na afloop bij de voorstelling bij Silas, één van de acteurs, met een tekening. Ze heeft tijdens de voorstelling een portret van hem gemaakt.